Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Jarmo

#406
Recon Instruments on esitellyt suunnitelmiaan seuraavan sukupolven HUD-laskettelulaseistaan. Laseihin tulee näytön lisäksi kauko-ohjain, jonka avulla toimintoja voi ohjata, ja mikä parasta käyttöjärjestelmä tulee olemaan Android-pohjainen! Sen jälkeen ei tarvita enää kun joku tekemään lentokäyttöön sopivan softan, ja meillä on käytössä langaton lentotietokone, jonka tiedot on aina näkökentässä. Pari vuotta varmaan menee ennenkuin tää toteutuu, mutta siitä voi tulla aika hienoa :)

Kts. juttu Engadgetissa
#407
Videot ym. / Videoiden lisääminen
04.01.2011 00:09:51
Videoiden lisääminen foorumille on nyt niin yksinkertaista, että halutun videon osoite kirjoitetaan viestiin. Foorumi tunnistaa sen videoksi automaattisesti, ja näyttää sen tilalla ikkunan, josta videon voi katsoa. Esimerkiksi näin:
Whatever... wingsuit proximity flying is...
#408
Fort Funston Madness.mov Hiton hienon näköistä hommaa. Pojat pitää mm. kaverin siivestä kiinni. Kannattaa tsekata myös frisbeetemppu videon loppupuolella!
#409
Ozreportista tarttui mukaan video, jossa yksikankainen menee etukautta ympäri. Oppilasta oli pyydetty tekemään sakkaus, ja hän työnsi siiven ylös alaputken sijasta sivuputkilta, jolloin se pyörähti ympäri ja hajosi ilmassa. Kannattaa katsoa, ja jättää kaikista kovimmat sakkausharjoitukset tekemättä.
#410
Riippuliito / Technora purjemateriaali
06.07.2010 13:40:45
Wills Wingin blogissa on asiaa uudesta Technora purjekankaasta. Se on kevyttä, venymätöntä ja todella hyvännäköistä ;) Kankaassa ei ole UV-suojausta, ja sitä on käytetty riippuliitimissä vasta 9 kk. Sen kulutuksenkestävyydestä saadaan siis varmoja tietoja vasta myöhemmin, mutta ainakin uutena purjekangas on todella hyvä!
#411
Riippuliito / Atos VR10-T - katso kuvat!
20.06.2010 12:39:48
Täällä on kuvia uudesta AIR ATOS VR10-T:stä. T tyypin lopussa tarkoittaa uutta Technora-purjekangasta, joka on jäykempää, ja parantaa valmistajan mukaan suorituskykyä kaikilla nopeuksilla.

Tarkempia speksejä löytyy täältä. Kärkiväli on 13,8m, paino 41kg ja minimivajoama 0,63 m/s.

Siivellä on hintaa 17 900e (sis alv 19% ja Technora-purjeen), mutta on se kyllä hienokin!!  :o

Keskustelua siivestä löytyy englanniksi myös Leavesley Aviation foorumilta.
#412
Siirsin tästä Heikin viestin sisäiselle puolelle. Aiheena oli kurssiin liittyvä byrokratia.
#413
Chinavasion myy edullista ja kevyttä videokameraa, joka on tarkoitettu leijoihin ja radio-ohjattaviin lentokoneisiin, mutta se näyttäisi soveltuvan hyvin myös riippu- ja varjoliitoon! Kameralla on hintaa 39e + postikulut, ja se kuvaa 640x480 25fps videota, ja ottaa valokuvia 1280 x 960 resoluutiolla 15 - 300 sekunnin välein. Laatu tuskin häikäisee, mutta laite on kevyt ja pieni (20 grammaa) ja luulisin sen kestävän hyvin kolhuja, jos se kerran on RC-käyttöön tarkoitettu.
#414
Tässä aika nättiä matskua Lanzarotelta. En ihmettele että porukat tykkää lentää siellä. Näyttää tosi helpolta ja rinnettä riittää!

http://www.youtube.com/watch?v=-EEaQm5NnY8
#415
Oz Reportissa on aika opettavainen kirjoitus Adam Parerin varavarjokeikasta Australiassa. Sillä meni liidin pari kertaa ympäri ja lopulta otti niin pahat kierteet että G-voimat irroittivat valjaat liitimestä. Suosittelen lämpimästi tuon lukemista. Suomessa ei pitäisi olla sellaisia kelejä jotka heittävät liitimen ympäri, mutta silti se ehkä antaa perspektiiviä kun miettii että onko keli liian kova lentämiseen. Huomionarvoista on myös että valjaat kestivät varavarjon heittämisestä tulleen shokin jopa vapaapudotuksesta vaikka siitä tulikin pilotille melkoisesti vammoja.
#416
Ajattelin hankkia jonkun vanhan yksikankaisen riipparin lähinnä maakäsittely- ja demoamistarkoitukseen.
Olen tulossa syystapaamiseen Järvenpäähän ja siipi voisi vaihtaa omistajaa vaikkapa siellä tai sitten Ultra-Teamin syyskokouksessa.
Jos jollain siis lojuu nurkissa ylimääräinen siipi niin yhteys allekirjoittaneeseen: jarmo.lahtiranta@riippuliito.net
#417
Haussa olis suht. hyväkuntoiset ja liukkaat valjaat. Ensisijaisesti oon etsimässä Aeros Viper S tai Woody Valley Tenax -mallisia, mutta muitakin voi tarjota.
Pituutta on 181 cm ja painoa noin 75 kg.

Myös parempi mittari on hakusessa. Tarkalla mallilla ei ole niin väliä, mutta pitäisi olla ainakin mahdollisuus speed-to-fly / McCready-näyttöön.

Yhteyttä voi ottaa vaikka meilitse: jarmo.lahtiranta[at]riippuliito.net
#418
DHV:n sivuille näyttäisi taas tulleen paljon hienoa uutta videomateriaalia vuodelta 2008. Niissä puhutaan saksaa, mutta vaikka kieltä ei ymmärtäisi niin kuvat kyllä puhuvat puolestaan. Osa videoista on myös saatavilla HD-laatuisina! Kannattaa käydä katsomassa. On meinaan lentäminen ja maisemat vähän eri luokkaa siellä...

Vuoden 2008 videot löytyvät täältä ja lista aikaisemmista vuosista täältä.

Drachenfliegen=riippuliidin
Gleitschirm=varjoliidin
#419
Vanha viesti on poistettu.
#420
Osto & myynti / Lue tämä
14.02.2006 18:01:50
Näissä ympyröissä tavaroiden vaihtuminen on niin verkkaista, että oletuksena kaikki tavarat joita ei ole erikseen merkitty myydyiksi oletetaan olevan edelleen myytävänä. Jos saat tuotteesi myytyä, niin muista ilmoittaa siitä palstalle. Kiitos.

Jos muutat hintaa, tai muuten päivität tarjousta, niin kannattaa kirjoittaa siitä uusi viesti vanhan muokkaamisen sijaan. Muokkaukset eivät näy pääsivulla, joten muut eivät välttämättä huomaa, että tietoja on muutettu.