Lauantai 15.8

Started by Jere, 13.08.2015 23:00:46

Previous topic - Next topic

Jere

Olisiko porukalla miten mahdollisuuksia päästä lentämään. ESV:n porukkaa vissiin menossa ainakin kiikalaan ja nummelan 04 baanakin voisi ehkä toimia varsinkin kun dolly

Jarmo

Umph. Menee varmaan aika myöhään Lahdessa perjantaina, joten mieluummin tähtäisin sunnuntaille. Sunnuntain ennuste on kyllä jonkin verran tuulisempi :/ Mulla ei oo tänä viikonloppuna autoa käytössä.
AVOID FLYING BELOW 2000

Pekka

Lauantai ja Kiikala nyt lähiajan parhaat kelit.
Mulle sunnuntai sopisi paremmin mutta kelin ehdoilla kun kesää vähän enää jäljellä.
Vielä voi säät muuttua.

Tänään selvästi huomasi kuinka viileä kuiva ilma teki komeaa ja korkeaa purjelentokeliä pilvijonoineen.

Pekka

Viekin näyttää Kiikalalta. Idemmässä tuuli on kovempaa.
Koillistuulella Hyvinkää on paljon parempi kuin Nummela jos siellä ei tuule liikaa.

Kiikalasta voitaisiin lentää mutsin mökille saunomaan ja uimaan. Siellä olisi varmaan autojenhakuauto valmiina ja iso laskupaikka on aika vieressä.

kim

Jospa sitä lauantaita kokeilisi. Jos on jostain ihmeen syystä mahtia niin sunnuntaita voi harkita. Kiikala kai tuo on ?

Pekka

Lauantai ehdottomasti parempi päivä näillä eväillä. Ei ainakaan pitäisi olla startti/laskuongelmia odotteluineen.
Tuulen takia en kuitenkaan taida viitsiä ajaa 700 km huomenna kun hommat kaatuu päälle.
Haluaisin päästä takaisin kentälle ja lähteä ajoissa takaisin.
Jos tuuli kevenee vielä, niin ehkä vielä lähden aamulla aikaisin täältä huomenna tai sunnuntaina.

jarmo.


kim

Pekka ei lähde. Jarmo ja minä, joo. Tallilla mieluiten vasta klo 11. Jere; Sulla tukevin telineistö. Yhdellä vai kahdella autolla? ATOS kulkenee kahden liitimen päällä ?  ESV:n taittopyörää ehdottaisin.

Vastalauseita, niin ilmoitelkaa.

Kim.

Jere

Minun autolla voidaan ainakin mennä ja ehkä siinä nippanappa kolme liidintä tulee katolla. Kärryn ottaminenkaan ei ole ongelma. Suhteellisen hyvissä ajoin pitäisi varmaan kuitenkin päästä lähtemään..  -Jere

jarmo.

Kymmenenkin käy mulle. Junat menee sen verran nätisti. Ehtiskö jompi kumpi napata mut Haagasta messiin? Taittopyörähinauksia ajattelin myös. enemmän korkoja ja vähemmän säätämistä.

Jere


Pekka

Avaimet on entisessä paikassa.
Hinuri on ok ja huohottaa hallitummin, toivottavasti.
Työntöpyöriin on sovituspalat pyöröputkelle.
Kartta jäi mulle.
Soita jos jotain tarvitaan vielä.

kim


Jarmo

Oli toiminnantäyteinen päivä Kiikalassa. Porukkaa oli aika sopivasti - ei ollut liikaa jonoja, mutta koko ajan oli toimintaa. Välillä hinattiin kahdellakin autolla. Jere sai viitisen lentoa, mä kaksi ja kim vissiin kolme. Mä ja Kim saatiin yhdet pidemmät lennot. Mulla meni perinteisen kaavan mukaan, eli nosto löytyi melkein suoraan vintturin päältä.

Otin tosiaan ensimmäisen hinauksen purjekonevintturilla noin niinkun testimielessä. Hinaus meni muuten nätisti, mutta alku oli hieman laiska. Tosin sanoinkin vinttaajalle, että mieluummin lähtee varovasti kuin että vetäisi heti täydet paineet ja meikäläisen kolmion läpi. Kun hinauksen aloituksen saa toimimaan, niin tuokin on ihan OK tapa vetää liidin ilmaan. Videota seuraa vähän myöhemmin kun ehdin editoida ja laittaa nettiin.

Kimin viimeinen lasku antoi ajattelemisen aihetta. Kaikki meni oppikirjan mukaan loppuosan viime metreille asti, jolloin joku meteorologinen ilmiö (ei inversio) nosti vasenta siipeä niin että siipi kääntyi noin 90 astetta sivuun ja otti suunnan kohti maata. Kim korjasi kyllä mallikkaasti, mutta joutui työntämään kaarteen aikana, joten lasku meni lopulta nokan kautta katolleen ja yksi sivuputki uhrautui.
AVOID FLYING BELOW 2000

Jere

Joo startteja ja hinauksia tuli mukavasti (5kpl) mutta päivän tiima jäi kuitenkin 33min. Tässä vähän leikelty video päivän toisesta lennosta jolloin olisi pitänyt päästä ylös mutta ryssin sen. Videolla vilahtaa Jarmon ATOS kun hän ajaa samaan nostoon
https://www.youtube.com/watch?v=C6ythqS6GW8

Quick Reply

Name:
Verification:
Please leave this box empty:
Mikä on se millä autoa ohjataan. Viisi kirjainta, alkaa R:llä ja päättyy I:hin?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview