SP/PP- kelpoisuuksien korotukset voi hakea suoraan liitosta

Started by Pekka, 23.09.2013 11:23:52

Previous topic - Next topic

Pekka

http://www.ilmailuliitto.fi/fi/lajit/riippuliito_ja_varjoliito/ajankohtaista/?itemid=10654&a=viewItem

Eli kun lentomäärät tullee täyteen ja lisäksi katsot hallitsevasti myös koulutusohjelman kyseistä korotusta vastaavat asiat, voi kelpoisuustodistuksen korotuksen hoitaa ihan itse. Kyse ei siis ole vain tiimasta.

Helpotus ei siis koske 4-tasoa, johon liittyy matkalentotentti eli pitää halllita valvottuun ilmatilaan liittyvät asiat ynnä muu lennonsuunnittelu.

kim

SIL: in uusimmasta uutiskirjeestä saksittu:
"
SIL liidinkoulutusohjelmaan muutos

Liidintoimikunta on muuttanut koulutusohjelmia helpottamaan kelpoisuustodistusten hakemista SIL:sta. Haettaessa SP3-5 ja PP3 tai PP5 kelpoisuuksia, sekä kelpoisuuksien uusintoja, riittää oma allekirjoitus. PP4 vaatii matkalentotentin suorittamista, tentin hyväksymisen jälkeen koulutuspäällikkö kuittaa kelpoisuushakemuksen. Hakijoiden tulee pyydettäessä todentaa kelpoisuuteen oikeuttavat lentosuoritukset SIL:n lajipäällikölle, tai koulutuspäällikölle. Lomake netissä: http://www.ilmailuliitto.fi/easydata/customers/ilmailuliitto/files/riippuliito/liidinkelpoisuushakemus130513.pdf
"

Tästä saa sen kuvan että riippuliitäjien ei tarvitse hyväksyttää matkalentotenttiä koulutuspäällikön kautta, vaan voivat hakea suoraan itse SP4 kelpoisuutta. Itse linkki uutiskirjeessä on näköjään vanhempaan hakemukseen, johon koulutuspäällikön siunaus vaaditaan.

Vastavuoroisesti Pekan liinkittämien SIL:in etusivujen kautta löytyy hakemuslomake joka on päivitetty

"Kelpoisuustodistushakemus SIL pdf   17.9.2013"

ja siinä sanotaan että:

"
KOULUTUSPÄÄLLIKÖN LAUSUNTO (ei tarvita haettaessa tasoja SP3-5. PP3, PP5 tai kelpoisuuden uusinta) .
"
Asiaan liittyen, on hyvä tapa vilkaista ilmailukarttaa ennen lentopäivää ja viimeistään yhdessä suunnitella lentoja kentällä. Riittää että painaa muutaman selkeän maamerkin muistiin mitä pitkin rajat kulkevat ja että muistaa kriittisen katon korkeuden. Näin voi esimerkiksi Hyvinkäällä lentää rennoin mieliin ja loukkaamatta valvottua ilmatilaa. Tuskin on hyvää mainetta liitäjille jos me mennään vähän miten sattuu.

Kim.

Quick Reply

Name:
Verification:
Please leave this box empty:
Mikä on se millä autoa ohjataan. Viisi kirjainta, alkaa R:llä ja päättyy I:hin?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview