Author Topic: lelupyörät/sukset + pinta  (Read 8781 times)

Offline Mikko

  • Administrator
  • *
  • Posts: 506
lelupyörät/sukset + pinta
« on: 10.04.2011 15:07:06 »
orgin foorumilla juttua tällaisesta tapauksesta jossa lelupyörät (sellaset pienet muoviset kaksiosaiset ns. hienot pyörät) petti kosteella maalla mahalaskua tehdessä
http://www.hanggliding.org/viewtopic.php?t=21465

Mulla kävi vähän vastaava keissi mosquiton kanssa nyt talvella, mutta suksilla eikä mennyt mitään rikki. Huonosti kiinnittyvät sukset, parikin kertaa toimivat ihan hyvin, mutta sitten seuraavalla kertaa olikin ura lumessa -> molemmat sukset kerralla irti ja pää edellä köliä kohti. Olisi voinut käydä huonomminkin.


Kannattaa etenkin koulutuksessa kiinnittää huomiota alustan rullattavuuteen ja "laskutelineiden" asianmukaisuuteen eikä tyytyä siihen että on vaan jotain alla ja sit menoksi.

Offline Pekka

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2104
Vs: lelupyörät/sukset + pinta
« Reply #1 on: 10.04.2011 22:49:22 »
Ne halkaistavat sopii vain niille, jotka osaa tehdä mahalaskun tasan oikein. Eili liidin lentää suoraan ja juuri pinnassa lopputyöntö. Alaputkelta tai kädet alalanurkissa. Vauhtia ei juuri jää pysäyksessä.
Rajuimmissa tilanteissa, kun on sivuliikettä tai maanpinta vaikea, ne ei välttämättä riitä.

Kokeilin tuota vastaavaa matalalentoa kerran ihan ilman pyöriä ja vastaavin tuloksin.

Mun Targetin speedbarissa olevat halkaistavat on sitten vaan mun omia konelentoja varten. Siinä halkaistava pyörä on kätevä starttivalmisteluissa. Muut saa käyttää ilmakumipyöriä ja suoraa tankoa. Ne ei sovi kuin kokeneille, ja siksi ne asuvat mun autossa eikä tallilla, ellei ne unohdu sinne.


Viime kesänä kokeilin alaputken liukupaloja laskussa ekan kerran ja siiten useammankin. Toimivat nekin, kunhan ei anna tökätä, vaan tönäisee sopivassa kohtaa juuri ennen kosketusta. Myötätuuli/alamäkilaskussa muhkuraisessa ja kivikovassa pellossa tökkäsi vähän liukuessa, mutta onneksi oli tarpeeksi jo vauhtia pois. Mitään ei mennyt rikki, mutta polvet kului vähän. Pyörät on paremmat.