Riippuliidon harrastaminen lapissa, kurssit?

Started by Antero, 14.02.2011 01:05:05

Previous topic - Next topic

Antero

Eli nyt iski innostus päälle ja haluttaisi kokeilla tätä lajia. Onko jollakin tietoa riippuliitäjistä lapissa jotka voisivat auttaa harrastuksen aloittamisessa. Asun Rovaniemellä ja olen tosiaanki näissä hommissa aivan noviisi mutta harrastuksena vaikuttaa erittäin hyvältä. Ajatuksena olisi päästä kokeilemaan lajia näin aluksi, jos voisitte vähän valaista asiassa niin olisi kyllä loisto homma. Myös harrastuksen kustannukset kiinnostaa...

Mikko

Terve Antero,
ei tule heti mieleen yhtään kerhoa pohjoisessa. Voi olla että sielläkin joku kouluttaa, mutta jos ei niin mites olis muutto tänne etelän lämpöön ;) Espoossa on nyt -20C eli se on kuin suoraan Balille tulisit.

Kurssit on 1000-1300 euron luokkaa kerhosta riippuen. Kurssin jälkeen selviää suhteellisen halvalla, ainakin jos vertaa muuhun ilmailuun. Ehkä joitakin satasia vuodessa kerhon kalustovuokrina + hinausmaksuina + jäsenmaksuina. Näin pärjää hyvin ainakin vuoden tai pari, siitä riippuen miten haluaa lajissa edetä.

Omiin varusteisiin saakin sitten uppoamaan lähes rajattoman määrän rahaa - joskin suhteellista sekin jos muuhun ilmailuun vertaa. Käytettynä saa oman siiven ja valjaat yms paljon halvemmalla, tonnilla parilla. Ei kannata kuitenkaan sännätä ostamaan mitään ennen kuin on käynyt kurssin, oppinut turvallisesti lentämään ja tietää oikeasti mitä kannataa ostaa ja mitä ei. Vaikka joku tajoaisikin tai näkisi "edullisen" laitteen markkinoilla.

Tietääkös joku onko tuolla napapiirillä liitäjiä? Reissuja sinne on järjestetty, mutta vakituisista harrastajista en ole kuullut.

Mikko


Pekka

Pallaksella ja Kilpisjärvellä käy vierailevia opettajia yleensä huhtikuussa.

Taitaa vaan hinauslentomahdolilsuudet kesälä olla lähinnä Oulun tasalla, jossa on paljon varjoliitäjiä.

Liitossa kai parhaiten tiedetään alueen koulutusluivat tai -ilmoitukset.

http://www.ilmailuliitto.fi/


Etelän kurssi vaan viipyilee, kun pakkaset näyttää vaan jatkuvan 10 pv ennusteen mukaan. Toisaalta jäät ainakin pysyy kunnossa.

juhani hannonen

Soita p. 0400 - 637802 Heikki Pimiä, niin saat tietää hänen aikataulut tulevalle keväälle pohjoiseen.

sampdd

Herätelläänpä tätäkin keskustelua. Olisi intoa päästä riippuliitohommiin mukaan Lapissa mutta viime talvena ei löytynyt muuta kuin etelästä kurssi. Onko tänä talvena mahdollista suorittaa riipparikurssia Lapissa ja keneen voisi ottaa yhteyttä? Taustalla neljä vuotta varjoliitoa ja liikun ympäri Lappia aktiivisesti.

-Samuli K
Puh. o4oo729922

Jarkka Kolehmainen

Kilpikselle mennään vk 16. Karjalan Liitäjät messis jotka kouluttaa ehkä myös siellä ?

sampdd

Koitin löytää heidän yhteystietoja muttei ainakaan googlen kautta pistänyt silmään

Jarkka Kolehmainen


sampdd

Kelit oli jo menneet sen verran huonoksi ettei päässyt. Pitää koittaa selvitellä jos jostain muualta saisi kurssin käytyä tai ulkomailla mahdollisesti

Quick Reply

Name:
Verification:
Please leave this box empty:
Mikä on se millä autoa ohjataan. Viisi kirjainta, alkaa R:llä ja päättyy I:hin?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview