Author Topic: Paramoottorikoulutusohjelma ja muut ohjeistukset, tilannetietoa  (Read 5769 times)

Offline Pekka

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2104
Eilen saatiin viimeisteltyä ja hyväksyttyä uusi paramoottorikoulutusohjelma.

Sen pitäisi olla sellainen, jota haluttiin ja jolla on laaja harrastajien hyväksyntä. Vuoden alusta voimaan.

Näin tullaan tekemään kaikille muillekin koulutusohjelmile ja liiton ohjeille. Sitä mukaa kun tekijöitä löytyy ja ehditään viimeistellä. Iso työ on edessä.

Seuraavaksi ohjelmassa on koulutusorganisoinnin päivitys ajan tasalle.

Myös RLMO uusitaan pian järkeväksi. Se on jo aika valmis. Myös RL ja VL ohjelmat uusitaan tammikuussa, varmaan opetapaamisen  ohjaamana.

Yllämainittuihin toimikunnan resurssit riittävät, muihin tarvitaan tekijöitä lisää.

Kuulin liiton hallituksen suunnalta, että esim. lentohinauksen  tilanteeseen olisi kaivattu rajoitusten poistamista ym. muutoksia. Sekin onnistuu heti, kun lentohinausta haluavat ja osaavat viitsivät ihan itse jotain asialle tehdä. Liitto tai viranomainen ei ole kehityksen esteenä, kuten sain kuulla. Vaan harrastajat ihan itse. Toimikunta ja toimisto mielellään auttaa, mutta ulkopuolista osaamista vaaditaan senkin ohjeistuksen taakse. Näin on tilanne lähes kaikissa muissakin erityisasioissa.

Jos joku muu laji tai lentoonlähtötapa kiinnostaa jotakuta, sen eteen saa kuka tahansa alkaa tehdä kehitystyötä. Se ei ole kiellettyä vaan toivottua.

Ilmailumääräys tulee kun tulee. Sitä ei tarvitse eikä kannata odottaa.

Siitä tosin voi aiheutua 2-paikkaisten tarkastuksia, joille ei ole mitään ohjeistusta. Eli sitten ei niillä saa lentää ketään kyydissä. Tarkastusohjetta ei ole eikä kukaan näytä tekevän. Ainakaan ennen kuin löysät on housuissa.

Toivottavasti vuoden lopulla päästään uusimaan koulutusmateriaaliakin ja ehkä myös nettiteoriat käyttöön.

Jos tosiaan on jollan tunne siitä, että että liitto tai viranomainen rajoittaa jotain itselleen järkevää toimintaa, niin kannattaa katsoa peiliin ja alkaa hommiin. Taivaalta ei sada uutta tekstiä.

Tämä on vaan mun mielipide ja tilannetiedote, ei liiton tai toimikunnan. Niin makaa kuin petaa.

Pekka Vartia