Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Nuuttik

#1
Tehtiin ystäväni kanssa lyhyt video riippuliidosta Kauhavalla. Minä lensin, Taneli Hiekka kuvasi ja editoi :)

https://youtu.be/7h_HLbdGRd0
#2
Kiitos vastauksesta. Viime talvena samalla kalustolla hinailtiin riippuliitimiä, pakkasta oli huomattavasti vähemmän ja silloin hinaukset oli mukavan pehmeitä. Voin muistaa narun paksuuden kyllä väärinkin, mutta se on sitä yleisintä pyykkinarua millä liitimiä hinataan.

#3
Tapahtumapaikka: Hirvijärven jää Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoella.
Olosuhteet: Pilvistä, aamulla ohutta sumua. -17 pakkasta. Heikkoa etelätuulta.

Otin yhden hinauksen aamupäivällä noin kello 11 aikaan. Laukaisin narut huonon näkyvyyden vuoksi. Korkeutta ensimmäisellä hinauksella oli vajaa 300m. Tein normaalin laskukierroksen ja laskeuduin. Seuraavaa hinausta odoteltiin arviolta puoli tuntia, sillä jäälle kasautui usvaa joka esti näkyvyyden hinausmönkijän ja liitimen välillä.

Seuraavaan hinaukseen lähtiessä ei tapahtunutkaan normaalia hinausnarun venymistä tai ns. kuminauhaefektiä, vaan hinauspaine välittyi liitimeen ja pilottiin niin, etten ehtinyt ottaa ainuttakaan askelta liitimen juoksemiseksi ilmaan. Tunsin kuinka liidin putosi olkapäiltä, ja kohtauskulma karkasi todella suureksi. Tilannetta voisi kuvailla siten, että joku potkaisee selkään. Liidin oli heti lockoutissa. Sain laukaistua hinausnarut irti ja putosin liitimen kanssa jäälle muutamien metrien korkeudelta. Liitimestä katkesi toinen sivuputki. Itse selvisin puhdistamalla lumet valjaista.

Spekulaation kohteena on ollut hinausnarun käytös. Hinauskalustona oli taittopyörä, mönkijä ja 6mm hinausnaru. Hinaajana oli kokenut varjoliidon opettaja, jolla on myös riippuliitimen hinauskokemusta.

Spekuloisin, että naru jäätyi maahan kiinni ja narun venyminen tapahtui ennenkuin paine välittyi liitimeen. Tämän vuoksi hinauspaine yllätti pilotin totaalisesti.

Onko vastaavia kokemuksia?


#4
Riippuliito / Vs: SKYLIFT-3000E
13.10.2015 19:35:08
Hintatietoa kopioituna facebookista: "The price is now in the starting campaign 5,350 Euro (first 15 Sets) than 5.950 Euro."