Riippu- ja varjoliito

Yleinen keskustelu => Riippuliito => Topic started by: Jarmo on 27.03.2016 12:11:34

Title: Uusia liidinmalleja
Post by: Jarmo on 27.03.2016 12:11:34
Jossain vaiheessa tuntui että riippuliitimien kehitys on pysähtynyt. Onneksi niin ei ole kuitenkaan käynyt. Tässä on yhteenvetoa eri valmistajien uusista malleista

Northwingin videolla (http://ozreport.com/pub/images/NorthwingHangGliders.mp4) on mastoton yksikankainen ja liidin jossa on säteittäiset latat ja etureunassa parafoil, eli sen kasaaminen pitäisi olla todella nopeaa.

Combat C:stä olikin puhetta aikaisemmin (http://www.riippuliito.net/forum/index.php?topic=2239). Se vaikuttaa olevan tällä hetkellä kaikista suorituskykyisin flex wing riippuliidin. Se poikkeaa perinteisistä liitimistä sillä, että siinä on erillinen vakaaja perässä.

Oz Reportissa on kehuttu paljon Moyes Geckoa (http://www.moyes.com.au/products/hang-gliders/gecko). Se on ilmeisesti todella mukava ja helppo keskitason liidin.

Avian Puman (http://www.avianonline.co.uk/puma-p-1956.html) innovaatio on vahvasti eteenpäin taivutettu masto, minkä pitäisi laajentaa taljan toiminta-aluetta. Siinä ei myöskään ole kärkitippejä, mikä nopeuttaa ja helpottaa kasaamista.