Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Jarmo

#61
Lentoilmoitukset / Vs: Ensi viikon alku
27.07.2016 22:50:27
Olis kyllä kiva saada enemmänkin jengiä. Varjoliitäjät näyttäis menevän Kärkölään. Mun nähdäkseni RASP näyttää hyvältä aika pitkälle iltapäivään, joten vois tulla ihan kunnon kelipäivä. FMI:n pilviennuste on nyt muuten vaan rikki, mutta toi "pilvialue" saattaa olla ihan vaan cumuluksia. Jos on yhtä hyvää termoa kun tiistaina, niin ei kyllä raaskis enää jäädä kiertämään kenttää ;)

...tai itseasiassa nyt kun kattelee vielä tarkemmin, niin... enpä sano mitään. Kiikalan paikallisennusteessa korkea pilvipeite on melkein koko ajan 100%, mutta hyvinkäällä se pomppii nollan ja sadan välillä. Aamun ennuste varmaan selventää, kun voi katsoa satelliitista ja ikkunasta pilviä.


#62
Lentoilmoitukset / Vs: Ensi viikon alku
27.07.2016 10:50:27
Oli haastava mutta palkitseva lentopäivä! Tuuli oli aika lailla ennusteen mukainen, eli alkupäivästä kevyt etelätuuli, joka yltyi ja kääntyi lounaaseen iltaa kohti. Starttipaikalla kiitotien 22 päädyssä oli ihan tyyntä ja tuuli pyöri niin, että mun ekaa starttia jouduttiin odottelemaan varmaan 15min. Ilmassa keli oli tosi jees. Nostoa löytyi vähän joka puolelta, ja kentän yllä oli pilvijono jota pitkin olisi päässyt pohjoiseen, jos ei olisi pitänyt palata kentälle hinaamaan Pekka ylös. Laskeuduin tunnin lennon jälkeen, että olis keliä jäljellä vielä Pekallekin. Sille tais tulla yli 1,5h lento. Iltapäivällä Jere ja Mikko tuli vielä paikalle. Jere otti pari onnistunutta testilentoa Discuksella ja Mikko lensi mossella.
#63
Lentoilmoitukset / Vs: Ensi viikon alku
25.07.2016 23:42:22
Jeeps. Päivällä näyttäis ettei ole ihan koelentokeli, mutta illalla tuuli yltyy joten sillon vois vaikka onnistuakin.
#64
Lentoilmoitukset / Vs: Ensi viikon alku
24.07.2016 23:02:14
Joo Kiikalan lyhyt baana ei oikein houkuttele, ja olis muutenkin tekemistä maanantaina.

Tiistai näyttää aika selkeältä Kiikalakeliltä. Nostoennuste on heikentynyt vähän, mutta toisaalta starteissa ja laskuissa ei varmaan ole niin puuskaista. Perustuuli näyttää kevyeltä mutta vakaalta etelätuulelta. Mulla on tullut sen verran vähän tiimaa, että vähän kevyempikin keli kelpaa oikein hyvin :)
#65
Lentoilmoitukset / Vs: Ensi viikon alku
24.07.2016 16:01:26
Maanantaina näyttäis olevan pilvialue Suomen itäpuolella, mutta Kiikala ja ehkä Nummela taitaa jäädä sen ulkopuolelle. Matalampaa keliä kun tiistaina ja pilvet taitaa kehittyä sateeksi. Tiistai näyttää hyvältä. Tuuli on vaan niin kevyt, että starttien ja laskujen kanssa taitaa olla ns. jännää.
#66
Huomenna olis päivä vapaana. Termoennuste näyttää korkeeta keliä ja tuuliennuste pohjoistuulta koko päiväksi. Voi kyllä olla että tuulee liian kovaa, mutta pääsiskö muita lähtemään?
#67
Lentoilmoitukset / Vs: Hyvinkää 11.7
11.07.2016 11:03:56
Tänään en myöskään pääse, mutta ens viikolla alkaa loma, joten arkilentojenkin pitäis onnistua jos ei satu just olemaan jotain sovittua kalenterissa.
#68
Riippuliito / Riippuliidon SM-kilpailut
12.06.2016 21:53:51
Riippuliidon SM-kilpailut on pidetty. Seitsemän kilpailupäivän aikana saatiin lennettyä kolme tehtävää.

Kilpailun voitti Matti Eerola Ultra Team Lahdesta
Joukkuekilpailun voitti Teekkareiden Ilmailukerho Ry

Tulokset
#69
Videot ym. / German Open
30.05.2016 18:56:54
Puolen tunnin video German Openista

https://www.youtube.com/watch?v=XGxiuf8qs5U

Kohdassa 24:24 on vähän turbulenssia :D
#70
Trikelentäjiä ei taida olla kovin paljon tällä foorumilla. Kannattaa kysellä Faceboookin trikelentäjät -ryhmästä. Se on aika aktiivinen.
#71
Foreca ennustaa 2-3m/s ja FMI 3-4m/s Nummelaan. Molemmat ovat sitä mieltä, että tuuli kiihtyy iltaa kohti. En tiedä unohdinko katsoa, vai onko toi ilmestynyt viimeisimpään ennusteeseen, mutta sisämaassa on iltapäivällä joku yläpilvimömmö, joka varmaan tappaa ainakin Kärkölässä termiikit aika tehokkaasti.
#72
Mulle Kiikalan lyhyt baana on kyllä no go. Se on nähty eikä siitä tule kun paha mieli. Korkoja ei vaan tuu tarpeeksi etenkään kitkalla, ja taittopyörälläkin se menee liikaa masokismin puolelle.

#73
Pitää kattoa vielä ainakin illan ennusteet, mutta jos mennään Nummelaan, niin otatko Pekka uusimman ilmailukartan mukaan.
#74
Kärkölä varmaan sopis parhaiten. Pitkä baana, paljon laskutilaa ja vihreä ympäristö pehmentämässä termoja. Siellä voi tosiaan olla tungosta, joten ei varmaan ehtis lentää kovin monta lentoa per naama.

Merellä on aika kova tuuli, ja se näyttäis heijastuvan myös Nummelaan, eli sinne on luvattu 3m/s. Mahtaako tehdä kentästä jo liian turbulenttisen?

#75
Tuuli näyttäis osuvan lauantaina aika huonosti millekään kentälle. Nummela olis ainoa, mutta sinne reilu 3 m/s ja kovan termiikin yhdistelmä saattaa tehdä olosuhteet aika haasteellisiksi. Iltapäiväksi on ilmeisesti sateenuhkaa, joten pistäisin myös tässä vaiheessa tähtäimen sunnuntain kohdalle.

http://riippuliito.net/lentopaikat.php