Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Jarmo

#31
Lentoilmoitukset / Vs: Sunnuntai 4.6
02.06.2017 16:54:55
Nyt näyttäis että pilvikeli on muuttunut kuivatermoksi, mutta ennuste ehtii muuttua vielä pariin kertaan :D Rannikolla on konvergenssialue, joka siirtyy sisämaahan päin illalla. Enpä oo aikaisemmin huomannut tommosta. Sen näkee siis täältä kun valitsee laajan ennusteen ja sitten valikosta Konvergenssi.

Täällä on selitys ilmiölle http://www.xcmag.com/2013/11/understanding-seabreeze-convergence/
#32
Lentoilmoitukset / Sunnuntai 4.6
01.06.2017 18:54:55
Nyt sunnuntain ennuste näyttää aika superilta. Termiikin korkeus 1500m, nopeus 2,5 m/s ja ja parin metrin pohjoistuuli. Kyllä tossa varmaan pysyis ylhäällä.
#33
Tässä kopio varjoliito.netistä. Luulin että lennonjohdolla on pelkkä sekundääritutka käytössä, mutta aina oppii.

Tämmöisiä terveisiä lähettää SIL ilmatilatyöryhmä:

Olette ehkä jo jostakin kuulleet, että ASM-käsikirjaan on Nummelan ja Hyvinkään kohdalle esitetty merkittäviä rajoituksia ANS Finlandin (ent. Finavian lennonvarmistus) puolelta. Syy on se, että varatut D-alueet leikkaavat osia pois Helsinki-Vantaan TMA:sta ja iltapäivän saapuvien koneiden ruuhkassa lennonjohtajilla on haastetta säilyttää riittävä porrastus. ANS Finlandin huhtikuussa tekemässä esityksessä oli merkittäviä korkeusrajoituksia, jotka vaikeuttaisivat harrasteilmailun toimintaedellytyksiä Nummelassa ja Hyvinkäällä huomattavasti.

SIL ilmatilatyöryhmä on neuvotellut tilanteesta ANS Finlandin kanssa kahteen otteeseen. Pyrimme löytämään yhdessä ANS Finlandin kanssa sellaisen ratkaisun, että nykyisten D-alueiden sivurajoja muokkamalla voidaan säilyttää riittävät korkeusrajat niin että toimintaedellytykset säilyvät. Muutokset ovat tulossa kesäksi 2018, tälle kesälle ne eivät ehdi.

ANS Finland on myös tuonut esiin, ettei alueiden rajat ole tässä heidän kannalta suurin asia vaan varauskulttuuri. D-alueita on varattu "varmuuden vuoksi" ilman todellista tarvetta. Lennonjohto on primääritutkalla voinut todeta, että alueella ei ole liikennettä vaikka aluetta on varattu. Alueita ovat varanneet ainakin taitolentäjät, Hyvinkään Nummelan ja Räyskälän purjelentäjät sekä liidinlajien harrastajat. Kuten edellä on kerrottu, pyrkii SIL ilmatilatyöryhmä löytämään yhdessä ANS Finlandin kanssa sellaisen ratkaisun, että toimintaedellytykset säilyvät myös Nummelassa ja Hyvinkäällä. Jos me harrasteilmailijat saamme omilla toimilla tarpeettomat varaukset minimiin, on meillä paremmat mahdollisuudet saada neuvoteltua kaikkia tyydyttävät ratkaisut.

Tästä johtuen pyydän, että välitätte omassa yhteisössänne viestiä, että EFHK TMA:n ulkoreunoilla olevia D-alueita ei tule varata varmuuden vuoksi ilman tarvetta. Alueita voi edelleen varata silloin kun harrasteilmailun ja sään puolesta niille on tarvetta. Varaus tulisi myös tehdä juuri niille kellonajoille kuin on tarvetta. Sama koskee tietysti yleisesti muitakin aluetta mutta nämä EFHK TMA:n ulkoreunalla olevat nyt korostetusti.
#34
Molemmat käy.
#35
EGO on kyllä tosi nätti. Siinä on vaan käsittääkseni aika kova hintalappu.

A-I-Rin sivulla on myynnissä käytetty polttomoottori-prototyyppi-EGO hintaan 8500e.

http://en.a-i-r.de/gebrauchtangebote/trikes/
#36
Kysyin tuossa viikolla flying-expert.comista että mikä on tilanne ES Trikejen kanssa. Vastaus oli että ei ole enää tuotennossa. Myynnissä olis yksi bensakäyttöinen käytetty ATOS VR:n kanssa ja ilmeisesti yksi sähkökäyttöinen saattaa olla tulossa ATOS VQ:n kera.

Olivatkohan sitten aikaansa edellä, kun tuntuu että sähköilmailu on nyt vasta ottamassa tulta akkuihinsa ;)
#37
Aerotechnics.eu on hävinnyt maailmankartalta. Youtubesta löytyi kuitenkin tämmönen vekotin joka näyttää samalta kun Seedwingsin trike.

https://www.youtube.com/watch?v=d__q1lavfwQ

Video on vuodelta 2012, mutta samalla käyttäjällä on monia muitakin samasta laitoksesta. Tää on tuorein:

https://www.youtube.com/watch?v=spbsN_cro8k

Kasaamisesta on myös yksi video.

https://www.youtube.com/watch?v=iqBSWYYGaRs

Tykkään tosta kevyestä katteesta minkä saa jalkojen päälle.

Tässä näyttäis olevan samanlainen kate, mutta kulkee nimellä Flugsport Toni Roth: Carbon Trike
#38
On kyllä nätti. Sähköversiossa ei taida olla hirveästi ylimääräistä.
#39
Termoennuste heikkeni entisestään ja sadealue pyyhkii aamulla eteläsuomen yli, eli jään päällä on varmaan vettä :/
#40
Ennuste on kyllä huonontunut entisestään. FMI lupaa eteläsuomeen tihkusadetta ja tuulta ei käytännössä ole. Termoennuste on myös heikompi. Pitää varmaan kattoa tilannetta vielä aamulla.
#41
Nyt näyttäis ainakin siltä että lauantaina on vielä sateista. Sunnuntai näyttää aika hyvältä - edellisenä yönä on pakkasta, joten jäällä ei välttämättä ole niin märkää. Aurinkoa ja kevyttä pohjoistuulta olis luvassa ja termiikkiennuste näyttää itseasiassa hämmentävän hyviä nostoja :o Pikanttina yksityiskohtana lämpötila dippaa ennusteen mukaan su-ma välisenä yönä -15 asteeseen.
#42
Lentoilmoitukset / Viikonloppu 18.-19.3?
16.03.2017 17:55:15
Löytyykö lentäjiä ens viikonloppuna? Nyt näyttäis että ei oo rinnetuulta, mutta sen verran pitäis puhaltaa että on mukavaa lentää, ja auringonkin pitäis näyttäytyä. Meren jäät saattaa olla jo vähän hazzardeja rannan tuntumassa. Veikkaan että ennuste elää vielä tuosta vähän johonkin suuntaan.
#43
Joo voit lentää sillä. Ei tartte mitään erityistä korvausta. Hyvä vaan että tulee tsekattua senkin kunto välillä :)
#44
Munkka vois kiinnostaa. Tarttis kuitenkin nimenomaan startti- ja laskutreeniä. Rinteessä lentäminen varmaan onnistuu niinkun ennenkin. Olisko Espoonlahti vaihtoehto?
#45
Keskiviikko on jo buukattu, mutta viikonloppu kiinnostaa.