Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Jarmo

#1
Pulinajakso / Sivustopäivitys
26.06.2023 13:47:07
Riippuliito.net siirtyi toiselle palvelimelle ja samalla foorumi piti päivittää tuoreempaan versioon. Kaiken pitäisi toimia, mutta jos ei toimi, niin pistäkää viestiä esim. tähän alle...
#3
Pulinajakso / Foorumipäivitys
19.05.2018 14:49:09
Foorumi on nyt päivitetty ajantasaiseen versioon. Jotain lisätunkkauksia saattaa vielä tulla etenkin jos jostain rupeaa nousemaan enemmänkin savua. Odotan jännityksellä pysyvätkö spämmerit yhtä hyvin loitolla kun vanhan version kanssa. Jos tulee ongelmia/häiriöitä niin laittakaa vaikka viestiä tähän alle.
#4
Riippuliito / Veteen laskeutuminen
16.04.2018 21:30:56
Varjoliito.netissä tuli vastaan uutinen onnettomuudesta ulkomailla. Siinä oltiin laskeuduttu rantaveteen ja yritetty pelastaa kalusto laskun jälkeen. Lopputulos - useita hukkuneita. Ehkä hyvä muistuttaa vielä näin kauden alussa että mikä tahansa muu vaihtoehto on parempi kuin vesilasku, ja matalassakin vedessä voi käydä huonosti.

Vesi on noin 800 kertaa tiheämpää kuin ilma, ja kaikki tietävät kuinka paljon tuulenpuuska voi heitellä liidintä. Voi vaan kuvitella minkälaisia voimia pienikin aallokko aiheuttaa liitimessä. Esimerkiksi puulasku on siis huomattavasti parempi vaihtoehto.
#5
Riippuliito / Foorumipäivitys
26.03.2018 23:10:29
Foorumi alkaa olla ihan auttamattoman vanha, joten se on pakko päivittää uudempaan versioon tai sitten ottaa sen tilalle jotain muuta. Onko toiveita tai näkemyksiä että mitä tehdään? Tavallaan olis kiva olla joku vähän mobiiliystävällisempi ja nykyaikaisempi asia tän tilalla, mutta en nyt suoralta kädeltä keksi mikä se olis. Muuten whatsapp-ryhmä tms. vois toimia etenkin nykyisellä volyymilla, mutta olis hyvä olla myös ns. julkinen puoli.
#7
Nyt on reissut reissailtu hetkeksi aikaa, ja olis aikaa lentää viikollakin jos on lähtijöitä. Olisko muita?
#8
Riippuliito / Katkos foorumilla
23.07.2017 16:40:15
Foorumi oli osan viikonloppua alhaalla, koska palveluntarjoaja oli joutunut käynnistämään palvelimen uudelleen, mikä oli korruptoinut yhden tietokantataulun. Korjaus sinänsä oli nopea, mutta olin valitettavasti reissussa ilman konetta, joten meni hetki ennen kuin sain sen tehtyä. Toivottavasti tämä nyt taas porskuttaa näillä asetuksilla.
#9
Lentoilmoitukset / Sunnuntai 4.6
01.06.2017 18:54:55
Nyt sunnuntain ennuste näyttää aika superilta. Termiikin korkeus 1500m, nopeus 2,5 m/s ja ja parin metrin pohjoistuuli. Kyllä tossa varmaan pysyis ylhäällä.
#10
Tässä kopio varjoliito.netistä. Luulin että lennonjohdolla on pelkkä sekundääritutka käytössä, mutta aina oppii.

Tämmöisiä terveisiä lähettää SIL ilmatilatyöryhmä:

Olette ehkä jo jostakin kuulleet, että ASM-käsikirjaan on Nummelan ja Hyvinkään kohdalle esitetty merkittäviä rajoituksia ANS Finlandin (ent. Finavian lennonvarmistus) puolelta. Syy on se, että varatut D-alueet leikkaavat osia pois Helsinki-Vantaan TMA:sta ja iltapäivän saapuvien koneiden ruuhkassa lennonjohtajilla on haastetta säilyttää riittävä porrastus. ANS Finlandin huhtikuussa tekemässä esityksessä oli merkittäviä korkeusrajoituksia, jotka vaikeuttaisivat harrasteilmailun toimintaedellytyksiä Nummelassa ja Hyvinkäällä huomattavasti.

SIL ilmatilatyöryhmä on neuvotellut tilanteesta ANS Finlandin kanssa kahteen otteeseen. Pyrimme löytämään yhdessä ANS Finlandin kanssa sellaisen ratkaisun, että nykyisten D-alueiden sivurajoja muokkamalla voidaan säilyttää riittävät korkeusrajat niin että toimintaedellytykset säilyvät. Muutokset ovat tulossa kesäksi 2018, tälle kesälle ne eivät ehdi.

ANS Finland on myös tuonut esiin, ettei alueiden rajat ole tässä heidän kannalta suurin asia vaan varauskulttuuri. D-alueita on varattu "varmuuden vuoksi" ilman todellista tarvetta. Lennonjohto on primääritutkalla voinut todeta, että alueella ei ole liikennettä vaikka aluetta on varattu. Alueita ovat varanneet ainakin taitolentäjät, Hyvinkään Nummelan ja Räyskälän purjelentäjät sekä liidinlajien harrastajat. Kuten edellä on kerrottu, pyrkii SIL ilmatilatyöryhmä löytämään yhdessä ANS Finlandin kanssa sellaisen ratkaisun, että toimintaedellytykset säilyvät myös Nummelassa ja Hyvinkäällä. Jos me harrasteilmailijat saamme omilla toimilla tarpeettomat varaukset minimiin, on meillä paremmat mahdollisuudet saada neuvoteltua kaikkia tyydyttävät ratkaisut.

Tästä johtuen pyydän, että välitätte omassa yhteisössänne viestiä, että EFHK TMA:n ulkoreunoilla olevia D-alueita ei tule varata varmuuden vuoksi ilman tarvetta. Alueita voi edelleen varata silloin kun harrasteilmailun ja sään puolesta niille on tarvetta. Varaus tulisi myös tehdä juuri niille kellonajoille kuin on tarvetta. Sama koskee tietysti yleisesti muitakin aluetta mutta nämä EFHK TMA:n ulkoreunalla olevat nyt korostetusti.
#11
Lentoilmoitukset / Viikonloppu 18.-19.3?
16.03.2017 17:55:15
Löytyykö lentäjiä ens viikonloppuna? Nyt näyttäis että ei oo rinnetuulta, mutta sen verran pitäis puhaltaa että on mukavaa lentää, ja auringonkin pitäis näyttäytyä. Meren jäät saattaa olla jo vähän hazzardeja rannan tuntumassa. Veikkaan että ennuste elää vielä tuosta vähän johonkin suuntaan.
#12
Lentoilmoitukset / Viikonlopun lennot
16.02.2017 22:24:02
Onko porukalla lentohaluja tänä viikonloppuna?
#13
http://yle.fi/uutiset/3-9367952

"Lentokenttäyhdistys jatkaa Malmin lentokentän operointia, kun Finavia vetäytyy kentältä vuoden vaihteessa. Tämän jälkeen Malmin kentällä ei ole enää lennonjohtopalveluita, mutta tarvittaessa lentäjät voivat olla yhteydessä Helsinki-Vantaan lentoaseman tutkalennonjohtoon.

– Siellä operoidaan korpikenttämenetelmin, kuten valvomattomalla lentopaikalla yleensä toimitaan, eli ilmailijat koordinoivat keskenään liikennettä. Tämä on yleinen toimintamalli monilla Suomen kentillä, ja myös Malmilla on usein toimittu tällä tavalla, kun torni ei ole ollut auki."
#14
Lentoilmoitukset / Sunnuntai 28.8?
26.08.2016 23:15:31
Olisko muita potentiaalisesti lähdössä sunnuntaina? Termiikkiennuste parani vähän eilisestä ja tuulikin vähän himmasi. Reippaahkoa länsi- tai luoteistuulta näyttäis olevan riippuen siitä uskooko FMI:tä vai RASPia. Nummela tai Kärkölä vois siis olla kohteina.
#15
Lentoilmoitukset / Viikonloppu 20.-21.8
18.08.2016 10:33:14
Olisko muita lähdössä viikonloppuna lentämään, jos ennusteet näyttää lennettäviltä?
#16
Huomenna olis päivä vapaana. Termoennuste näyttää korkeeta keliä ja tuuliennuste pohjoistuulta koko päiväksi. Voi kyllä olla että tuulee liian kovaa, mutta pääsiskö muita lähtemään?
#17
Riippuliito / Riippuliidon SM-kilpailut
12.06.2016 21:53:51
Riippuliidon SM-kilpailut on pidetty. Seitsemän kilpailupäivän aikana saatiin lennettyä kolme tehtävää.

Kilpailun voitti Matti Eerola Ultra Team Lahdesta
Joukkuekilpailun voitti Teekkareiden Ilmailukerho Ry

Tulokset
#18
Videot ym. / German Open
30.05.2016 18:56:54
Puolen tunnin video German Openista

https://www.youtube.com/watch?v=XGxiuf8qs5U

Kohdassa 24:24 on vähän turbulenssia :D
#19
Riippuliito / Uusia liidinmalleja
27.03.2016 12:11:34
Jossain vaiheessa tuntui että riippuliitimien kehitys on pysähtynyt. Onneksi niin ei ole kuitenkaan käynyt. Tässä on yhteenvetoa eri valmistajien uusista malleista

Northwingin videolla on mastoton yksikankainen ja liidin jossa on säteittäiset latat ja etureunassa parafoil, eli sen kasaaminen pitäisi olla todella nopeaa.

Combat C:stä olikin puhetta aikaisemmin. Se vaikuttaa olevan tällä hetkellä kaikista suorituskykyisin flex wing riippuliidin. Se poikkeaa perinteisistä liitimistä sillä, että siinä on erillinen vakaaja perässä.

Oz Reportissa on kehuttu paljon Moyes Geckoa. Se on ilmeisesti todella mukava ja helppo keskitason liidin.

Avian Puman innovaatio on vahvasti eteenpäin taivutettu masto, minkä pitäisi laajentaa taljan toiminta-aluetta. Siinä ei myöskään ole kärkitippejä, mikä nopeuttaa ja helpottaa kasaamista.
#20
Lentoilmoitukset / Pääsiäisen lennot
21.03.2016 09:59:42
http://blogi.foreca.fi/2016/03/paasiaisviikon-saa/

"Pitkäperjantaista pääsiäismaanantaihin säätyyppi on tämänhetkistä epävakaisempi. Ilmavirtaus kääntyy etelän puolelle ja Suomen yli liikkuu useita pilvisyys- ja sadealueita. Etelässä ja maan keskivaiheilla sateiden olomuoto vaihtelee, pohjoisessa sateet tulevat yhä enimmäkseen lumena."