Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Jarmo

#101
Aeros on julkaissut kaksi turvallisuustiedotetta.

Ensimmäinen koskee valjaita. Aeros kehottaa kiinnittämään erityistä huolta jalkalenkkien kireyteen jalkalenkillisissä valjaissa. Saksassa joku oli löysien jalkalenkkien takia liukunut valjaissa liian alas, mistä oli seurannut lockout[/url]

Toisessa kehotetaan varmistamaan Discus ja Combat -siipien VG:n rissojen kiinnitys ruuvilukitteella.

Tarkempia tietoja yllä olevista linkeistä.
#102
Oz reportin foorumilla on mielenkiintoinen video, jossa naru tarttuu kiinni askelhinauksen myötätuuliosuuden aikana. Pilotti reagoi nopeasti, mutta näyttää että tuossa voi käydä aika äkkiä aika hassusti. Keskusteluketjussa on muuten muutakin hyvää matskua askelhinauksista kiinnostuneille.
Drum Tangle
#103
Markos ''handy'' takeoff

Tässä on yhdistetty hyvin startti ja maakäsittely  ;D
#104
Pulinajakso / Varjoliito.net?
24.03.2011 10:24:16
Mitähän varjoliito.netille on tapahtunut? Se on vissiin ollu useemman päivän jo pois linjoilta...
#105
Videot ym. / Atos VQ Fort funstonissa
19.03.2011 16:42:14
Rinnelentoa ATOS VQ:lla Fort Funstonissa. Tasaista keliä, aurinkoa ja hienoja maisemia.

Atos VQ at Funston with Kurt
#106
Nyt näyttäisi tulevan uusia siipiä kuin sieniä sateella. Aeros on päivittänyt vanhan kunnon Targetin liukkaammalla kolmiolla, kevyemmillä putkilla ja hienommilla latoilla. Uusi siipi kulkee nimellä Fox.

A-I-Rilta on tulossa myös uusi kiinteäsiipinen. Yksityiskohdat on vielä hämärän peitossa, mutta ilmeisesti se on kevyempi ja (vielä) helpompi lentää kuin aikaisemmat ATOSit. Videoita löytyy täältä ja keskustelua Oz Reportista ja Hanggliding.orgista.

#107
Trike / Pikkutrike
09.03.2011 18:16:55
Tää rupee olemaan jo melkosen pieni ja kompakti vekotin. Vielä jos siiven sais vähän pienempään pakettiin... :)

#108
Noniin, nyt on sitten ensimmäinen oppitunti opittu. Liian kovalla kelillä ei lennetä ;) Mun tulkinnan mukaan huomenna on ihan yhtä tuulista kun tänäänkin, mutta toki tilanne kannattaa tarkastaa vielä myöhemmin. Nyt kun tiedetään, että tuulee kovaa, niin kannattaa käydä katsomassa miltä sääennusteet näyttää tänään, niin osaa tunnistaa vastaavan kelin ensi kerralla, kun se tulee vastaan. Käytännössä talvella yksikankaisella liitimellä ei ole asiaa ilmaan paljonkaan yli 5 m/s tuulessa.

Uusien oppilaiden kannattaa käydä hankkimassa tunnukset Finavian ilmailusäähän. Siellä kysytään pilot's license ID:tä, mutta kuulemma sen suhteen ei olla kovin tarkkoja, joten siihen voi tarjota vaikka vakuutusnumeroa SILlin jäsenkortista, tai jotain muuta vapaavalintaista numerosarjaa. Sieltä Surface-ennuste antaa todella hyvän kokonaiskuvan säätilanteesta. Sen lisäksi käytän itse Ilmatieteenlaitoksen paikallisennustetta. Se näyttää tuulen suunnan ja voimakkuuden aika luotettavasti. Sään arviointi on olennainen osa turvallista lentämistä, ja sen lisäksi se säästää hukkareissuilta kentälle. Ennusteiden luotettavuus vaihtelee tilanteesta riippuen alle päivästä muutamaan päivään, joten jos aikoo viikonloppuna lentämään, niin kannattaa ruveta seuraamaan ennusteita viimeistään torstaina.
#109
Pulinajakso / Ultra-Teamin keskustelu
03.03.2011 23:19:25
Ultra-Teamin keskustelualueet on poistettu UT:n hallituksen pyynnöstä. Jos joku kaipaa vielä viestejään, niin kannattaa ottaa allekirjoittaneeseen yhteyttä.
#110
Etelän liitäjät on lisätty 1.3 yhdistysrekisteriin, varasto on hankittu ja uusien pilottien koulutus alkaa sään salliessa ensi viikonloppuna. Toivottakaa tervetulleeksi Suomen nuorin liitokerho :)

Muokataan vielä sen verran sekaannuksen välttämiseksi, että lajeina on siis riippu- ja varjoliito sekä painopisteohjatut ultrat. Lisää infoa tullee kunhan saadaan toimintaa paremmin käyntiin.
#111
Seedwings Europe näyttäis pukanneen uuden DHV-2-siiven ulos. DHV:n tietokannasta löytyy Crossover 14 ja 15. En onnistunu vielä löytämään arvosteluita tai muuta tarkempaa tietoa. Olis mielenkiintoista ainakin tietää, miten suorituskykinen se on muihin saman luokan siipiin verrattuna...
#112
Riippuliito / Uusi siipi Aerokselta
07.02.2011 23:53:45
Aeros on julkaissut uuden mallin Combat-sarjan siivestä. Combat 13.5 GT:ssä on vakiona korkeusvakaaja, ja sen sivusuhteeksi on saatu huima 8.5. (WW T2 7.3-7.4, Icaro Laminar 7.3-7.9, Moyes Litespeed RS 7.7) Valmistajan mukaan liidin liukuu todella hyvin, ja vakaajan ansiosta sprogeja on saatu laskettua matalammalle kuin aikaisemmin. Myös ripustuspistettä voi siirtää lennon aikana. Vaikuttaa aika mielenkiintoiselta paketilta. Jos tuo ei ole ihan rekka kääntää, niin voisi olla aika kova siipi! :)
#113
Kannattaa käydä kattomassa Toni Rosendahlin ylläpitämää urheiluilmailu.comia. Kaveri ei pidä paljon meteliä itsestään, mutta sivusto on täynnä tiukkaa asiaa moottoroidusta riippuliidosta.
#114
Recon Instruments on esitellyt suunnitelmiaan seuraavan sukupolven HUD-laskettelulaseistaan. Laseihin tulee näytön lisäksi kauko-ohjain, jonka avulla toimintoja voi ohjata, ja mikä parasta käyttöjärjestelmä tulee olemaan Android-pohjainen! Sen jälkeen ei tarvita enää kun joku tekemään lentokäyttöön sopivan softan, ja meillä on käytössä langaton lentotietokone, jonka tiedot on aina näkökentässä. Pari vuotta varmaan menee ennenkuin tää toteutuu, mutta siitä voi tulla aika hienoa :)

Kts. juttu Engadgetissa
#115
Videot ym. / Videoiden lisääminen
04.01.2011 00:09:51
Videoiden lisääminen foorumille on nyt niin yksinkertaista, että halutun videon osoite kirjoitetaan viestiin. Foorumi tunnistaa sen videoksi automaattisesti, ja näyttää sen tilalla ikkunan, josta videon voi katsoa. Esimerkiksi näin:
Whatever... wingsuit proximity flying is...
#116
Fort Funston Madness.mov Hiton hienon näköistä hommaa. Pojat pitää mm. kaverin siivestä kiinni. Kannattaa tsekata myös frisbeetemppu videon loppupuolella!
#117
Ozreportista tarttui mukaan video, jossa yksikankainen menee etukautta ympäri. Oppilasta oli pyydetty tekemään sakkaus, ja hän työnsi siiven ylös alaputken sijasta sivuputkilta, jolloin se pyörähti ympäri ja hajosi ilmassa. Kannattaa katsoa, ja jättää kaikista kovimmat sakkausharjoitukset tekemättä.
#118
Riippuliito / Technora purjemateriaali
06.07.2010 13:40:45
Wills Wingin blogissa on asiaa uudesta Technora purjekankaasta. Se on kevyttä, venymätöntä ja todella hyvännäköistä ;) Kankaassa ei ole UV-suojausta, ja sitä on käytetty riippuliitimissä vasta 9 kk. Sen kulutuksenkestävyydestä saadaan siis varmoja tietoja vasta myöhemmin, mutta ainakin uutena purjekangas on todella hyvä!
#119
Riippuliito / Atos VR10-T - katso kuvat!
20.06.2010 12:39:48
Täällä on kuvia uudesta AIR ATOS VR10-T:stä. T tyypin lopussa tarkoittaa uutta Technora-purjekangasta, joka on jäykempää, ja parantaa valmistajan mukaan suorituskykyä kaikilla nopeuksilla.

Tarkempia speksejä löytyy täältä. Kärkiväli on 13,8m, paino 41kg ja minimivajoama 0,63 m/s.

Siivellä on hintaa 17 900e (sis alv 19% ja Technora-purjeen), mutta on se kyllä hienokin!!  :o

Keskustelua siivestä löytyy englanniksi myös Leavesley Aviation foorumilta.
#120
Chinavasion myy edullista ja kevyttä videokameraa, joka on tarkoitettu leijoihin ja radio-ohjattaviin lentokoneisiin, mutta se näyttäisi soveltuvan hyvin myös riippu- ja varjoliitoon! Kameralla on hintaa 39e + postikulut, ja se kuvaa 640x480 25fps videota, ja ottaa valokuvia 1280 x 960 resoluutiolla 15 - 300 sekunnin välein. Laatu tuskin häikäisee, mutta laite on kevyt ja pieni (20 grammaa) ja luulisin sen kestävän hyvin kolhuja, jos se kerran on RC-käyttöön tarkoitettu.